Siapakah Wanita Yang Cantik ?

Hai, Berjumpe lagi kita
Rajin pulak Adha update nih eh
Hehe, Biasa lah tuh
Okeh, Adha nak share bebanyak dekat korang nih
" SIAPAKAH WANITA YANG CANTIK ? "
Nampak tak tulisan yang tebal tuh
Kalau yang buat-buat tak nampak tuh 
Meh sini Adha sebut kan
Kau buta ke hape, Buat penat aku jea buat tulisan tuh tebal-2 
Okeh, Faham? 
Memang tak lah nak faham, Kah-kah-kah
Jahat benoh aku nih
Alohh.. Korang janganlah close tab yang
Jangan close okay
Jum kita berbalik kepada topik kita :)
Kita mulakan dengan hati yang tenang yee 

Wanita Cantik ialah :
1.Melukis kekuatan melalui masalah
2.Tersenyum saat tertekan (streess lah gitu)
3.Tertawa saat hati sedang menangis
4.Tabah disaat terhina
5.Mempersona kerana memaafkan
6.Mengasihi tanpa balasan
7.Bertambah kuat dalam doa dan pengharapan Ilahi..

Ya Allah.. Walaupun aku tidak secantik dimata manusia, cukuplah sekadar cantik dihapadan-Mu

1)Melukis Kekuatan Melalui Masalah
Seorang perempuan itu akan terserlah kekuatannya apabila kita melihat bagaimana dia menghadapi masalah yang datang padanya. Sama ada dia lemah mahupun semakin tabah dengan dugaan yang datang padanya. insyaAllah bagi yang kuat dia berjaya memanfaatkan ujian Allah padanya untuk meningkatkan kekuatan dirinya.

2)Tersenyum Saat Tertekan
Percaya atau tidak. Kalau benar-benar seorang wanita itu mampu melalui masalah yang dihadapi nya kita orang sekeliling dia tidak mampu meneka apakah perasaan dia yang sebenar. Kenapa? Kerana terlalu dalam untuk kita memahami perasaan dia yang selalu tersenyum tidak kira sama ada dia ada masalah ataupun sebaliknya.

3)Tertawa Saat Hati Sedang Menangis
Bukan saja-saja dia tertawa saat hatinya terluka dan menangis.  Dia bersikap sedemikian kerana dia mahu menjadi seorang yang tabah dan tidak mahu menyusahkan orang sekelilingnya. Tambahan pula dia yakin akan pertolongan YANG ESA akan datang kepadanya. Dan dia tetap tertawa menutup segala gundah dan kelukaan yang ada kerana keyakinannya terhadap bantuan Allah tidak pernah surut.

4)Tabah Saat Terhina
Setiap yang baik itu sentiasa diuji olehNYA dan salah satu daripadanya ialah penghinaan dari manusia. Tapi bagi seorang wanita yang cantik pekertinya semua itu bukan lah halangan untuk dia meneruskan hidupnya malah dia akan berusaha untuk menjadi lebih tabah untuk meghadapi hari yang mendatang. Ketabahan yang ada dalam diri dia menjadi perisai untuknya menangkis segala hinaan daripada manusia lain yang tidak pernah mengenal erti ketakutan akan azab YANG ESA.

5)Mempersona Kerana Memaafkan
Bukan mudah untuk kita memaafkan kesalahan orang lain terhadap diri kita. Lebih-lebih lagi apabila melibatkan kesalahan yang melukakan hati hingga hancur musnah sesebuah kehidupan itu. Namun bagi seorang wanita yang cantik itu,kemaafan itu sentiasa diberikan kepada yang pernah melukakan malah menyakitkan hatinya. Kerana baginya mereka-meraka inilah yang memberi peluang padanya untuk menjadi lebih tabah

6)Mengasihi Tanpa Balasan
Kasihnya terhadap suami dan keluarganya memang datang dari hatinya yang ikhlas bukanlah kerana mengharapkan sebarang pembalasan. Kerana bagi wanita yang cantik seperti ini kasihnya untuk mereka ini bukannya kasih yang dibuat-buat tetapi kasih yang tulus. Malah meraka inilah yang membuatkan dia kuat menahan segala dugaan dan ujian dari YANG ESA. Dan kasih seorang wanita yang cantik ini amat sukar untuk kita cari dimana-mana melainkan kasih seorang isteri dan ibu yang solehah.

7)Bertambah Kuat Dalam Doa Dan Pengharapan Illahi
Dia hanya berharap kepada YANG ESA. Dan dia juga tidak pernah mengenal erti lelah dalam terus berdoa tidak kira siang dan malam untuk kehidupan orang yang dia sayang. Wanita yang cantik tidak mementingkan diri sendiri kerana mereka lebih mementingkan kepentingan orang yang mereka sayang. Suami dan keluarga mereka tidak pernah terlepas dari setiap doa-doa yang dipohon kepada YANG ESA.

Panjang tak korang bace ? Pendek dan ringkas jea kan
Sebenar nye ada lagi
Nak ke? Haha
Jari nie dah penat lah sayang nak taip
Cukup lah nie ye :)
Terima Kasih Kerana Sudi BacaNo comments:

Hak Milik Mohd Adha Sejak 2011